Mi az a pergola?

A pergola egyfajta teraszfedési megoldás. Története egészen az ókorig nyúlik vissza, ahol fából készített szerkezetekre futtattak szőlőt és egyéb növényeket, ezáltal egy árnyékos, de szellős, kellemes mikroklímájú teret kialakítva. Ezt mai divatos szóval bioklimatikus építészeti módnak hívjuk mely annyit jelent, hogy a természet adta energiákat hasznosítva a fény és árnyék szabályozásával és a légmozgással kontrolláljuk az adott helység hőmérsékletét.

A modern pergolákat a 21. századi igényekhez igazítva alumínium profilokból gyártják, rádiós motorral szerelik és két fő típusba kategorizálhatók. Visszahúzható ponyvás vagy forgatható lamellás fedésű pergolákra. A visszahúzható ponyva fedés előnye, hogy a terasz egy gombnyomással majdnem teljesen nyitottá tehető továbbá valamivel kedvezőbb áron elérhetők, mint forgatható lamellás társaik, melyek jobb időjárásállóságot nyújtanak és egyes típusok légkamrás lamellái jobban védenek a külső hideg vagy éppen meleg ellen, mint a ponyva fedés.

A pergolák különféle kiegészítővel láthatók el annak érdekében, hogy a megrendelői igényeket a legjobban ki tudják elégíteni. Elérhető különféle LED világítás, infravörös hősugárzó, oldalárnyékolók, üvegfalak, bluetooth audiórendszer vagy időjárás érzékelő automatikák.

Néhány korábbi munkánk

Kell kérni építési engedélyt pergola építéséhez?

A pergola alapvetően nem építési engedély köteles beépítési mód, de ez csak egy generális szabály. Ha szeretné tudni, hogy az ön lakóhelyén milyen szabályok vonatkoznak a pergolával történő teraszbeépítésre, javasoljuk, hogy keresse fel telefonon vagy személyesen a területileg illetékes önkormányzat építési osztályát.

Mivel ön is láthatja, hogy egy pergola milyen sokoldalú lehet, kérje minden esetben kollégáink segítségét, hogy pontos ajánlatot kapjon.

Olvassa el élménybeszámolónkat a Tarasola 2022-es termékbemutatójáról!

AKTUÁLIS

Ajánlatkérés

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
E-mail cím*
Engedélyezett fájl típusok: jpg, png, bmp, jpeg., Max. file size: 1 MB.
Kizárólag JPG, PNG vagy BMP fotókat tudunk elfogadni, maximum 1MB méretben.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!