2022-es új Tarasola termékek

A Tarasola a Stuttgarti expon szerette volna bemutatni az elmúlt két év termékfejlesztés terén végzett kőkemény munkájuk gyümölcsét. Sajnos ez a rendezvény elmaradt, így zártabb, családiasabb körben mutatták be az új termékeiket a forgalmazóik számára Lublini székhelyükön. Nagyon élveztük a rendezvényt, a látványos bemutatók mellett barátságos fogadtatásban és szívélyes vendéglátásban volt részünk, összességében egy nagyon színvonalas esemény volt. De térjünk is a lényegre, hisz az olvasót inkább az érdekelheti milyen innovatív megoldásokkal rukkoltak elő a Tarasola főhadiszállásán.

Kezdjük mindjárt a legjobban várt újítással, a Magyarországon igen népszerű Technic modell nagytestvérével a Technic Pro-val. Az alkalmazott újításoknak köszönhetően egy, még funkcionálisabb és esztétikusabb rendszer jött létre. A csavarkötések csökkentése modernebb megjelenést kölcsönöz a szerkezetnek. A rendszer különlegessége, ami kétségtelenül a megjelenésre és a használhatóságra egyaránt hatással van, az a keresztgerendába integrált árnyékoló tok. Ennek eredményeképp a szerkezet egy minimalista szögletes formát kapott. Mindemellett ennek a fejlesztésnek köszönhetően a naphálóval és az üvegfallal egyaránt szerelt teraszfedések megjelenése könnyedebb és elegánsabb, mivel nem jelenik meg a szerkezeten plusz elemként az árnyékoló doboza. Az alkalmazott újítások a használhatóságot és az időjárással szembeni ellenállóságot szolgálják. Szabadalmaztatott lamella formájának és dupla csatornájának köszönhetően heves esőzések esetén sem láthatók visszaverődő vízcseppek nyomai a lamellán. A legnagyobb modulméret esetén is 120kg/m2 hóterhelés viselésére képes. A szerkezet maximális mérte 4500mm szélesség, 7000mm kinyúlás és 3000mm magasság, mely modulárisan tovább bővíthető. A lamellák 0-135°között motorosan forgathatók, az alumínium felületek pedig bármilyen RAL színűek vagy fa hatásúak lehetnek. A rendszer számos kiegészítővel rendelhető, négy féle világítási opció mellett, üveg oldalfalakkal, zsalukkal, oldalárnyékolókkal, hősugárzókkal, Bluetooth audió rendszerrel és időjárás érzékelőkkel is ellátható. A fentiek eredményeképpen a Tarasola Technic Pro egy majdnem egész évben használható teraszfedési megoldás.

A másik főbb újítás a teljesen újratervezett visszahúzható ponyvás Cubic rendszer, ami egy szögletes, minimalista és modern megjelenésű masszív szerkezet. Egy olyan teraszfedési megoldás, amely esztétikus megjelenése mellett ellenáll a kedvezőtlen időjárási körülményeknek, úgy mint, az eső, az erős napsugárzás vagy akár a hó, ami biztosítja a komfortos használhatóságot. Az optimális helyhasználat miatt kétféle típusban, falra szerelhető és szabadon álló kivitelben gyártják. A szerkezet maximális mérete 4500mm szélesség, 6000mm kinyúlás és 3000mm magasság. Más Tarasola termékekhez hasonlóan a szerkezet modulárisan bővíthető így érdekes megoldást nyújthat a vendéglátóipari és turisztikai szektor számára. Minden modul különálló fedéssel rendelkezik. Az új, szabadalmaztatott két rétegű feszes ponyva fedése egyedülálló megjelenést kölcsönöz neki. Teljesen automatizálható, ami az időjárási elemek kényelmes és hatékony irányítását teszi lehetővé, amit az alkalmazható kiegészítők, úgy, mint oldalfalak, árnyékolók, hősugárzók, világítások és időjárás érzékelők egyaránt támogatnak.

A harmadik újítással egy újabb oldalsó zárási opciót szeretne kínálni a gyártó a leendő ügyfeleinek. A tolható zsalu egy olyan modulárisan felépíthető oldalfal rendszer, ahol egy panel maximális mérete 1200mm szélesség és 2900mm magasság. A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően lehet egy vagy több panel egy vagy több sínen és tolhatók egy irányba vagy két oldalra is. A lamellák kézzel 0-170° között forgathatók egyben, vagy akár két szakaszra is oszthatók, tehát az mondjuk az alsó és a felső fele külön nyitható és zárható. A zsalu rendszer bármilyen RAL színre porszórható és hamarosan digitális fa hatású felületkezeléssel is elérhetővé válik.

Mindhárom terméket volt alkalmunk tüzetesebben megnézni és kipróbálni és bátran mondhatom, hogy igazán impozáns megjelenésű és magas minőségű termékeket dobott piacra a Tarasola. Az új termékek mindegyike előrendelhető, az első eladásra szánt modellek várhatóan április közepén fognak elindulni új tulajdonosaik felé szerte Európában.

Legújabb bejegyzések