Mobil üvegfalak – Melyiket válasszam?

Az üvegfalak rendkívül divatossá váltak a 21. században, mára már szinte nincs olyan aki ne hallott volna róluk. Mivel a kínálat végtelen,  könnyű összezavarodni, hogy mégis melyik az amelyik igazán passzol az elképzeléseinkhez. Vegyük sorra őket, hogy könnyen el tudjunk igazodni és ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbbet.

Keret nélküli lapozható/eltolható üvegfal

Ezeknél a termékeknél csak alul és felül van alumínium szárnyprofil, az üvegek között csak szilikontömítés található, ez biztosítja számunkra a zavartalan kilátást. A legnagyobb előnye szerintem ennek a terméknek az az, hogy nincsenek keretbe foglalva az üvegek, hanem egy nagy egybefüggő üvegfelületet látunk, ami igazán esztétikus. Beltéren elválasztható vele bármilyen helység, kültéren pedig a terasz vagy pergola oldalfalának beépítésére is alkalmas. Ezeknél a típusoknál viszont számításba kell vennünk, hogy nem hőszigetelt rendszerek.
Ajánlom annak aki: szeretné például nappaliját a konyhától leválasztani – de mégis megőrizné a kapcsolatot, ha szüksége van egy helyre a növények áttelelésére – de szeretné ha egy télikertnél valósulna meg, ha szeretné a teraszát óvni a széltől, felverődő esőtől – és fontos a kilátás szépsége.

Hőszigetelt lapozható/eltolható üvegfal

 

A keretes rendszerek átmenetet képeznek a keret nélküli és a hőszigetelt homlokzati nyílászárók között. A keret nélküli rendszerekhez hasonlóan nagy nyilasok lezárására és nyithatóságra alkalmasak de azoktól egy fokkal jobb hőszigetelő képességet kínálnak, vékony, filigrán kerettel. Fontos kiemelni, hogy ezen rendszerek esetében az üveg hőszigetelt, a profilok azonban nem. Temperálva akár télen is használható lehet de nem ajánlatos egybe nyitni a lakótérrel a gyenge hőszigetelő képességük okán.

Homlokzati alumínium nyílászárók

 

 

 

 

 

 

Nyitásmódjának tekintetében ez a legsokoldalúbb, illetve itt már a keret is hőszigetelő, nem csak az üveg,
ami lehet 2 rétegű, de akár 3 rétegű is. Egy ilyen alumínium télikertből megvalósítható egy tágas, világos nappali, ami akár közvetlen kertkapcsolatot biztosít a számunkra. Lehet teljesen szabadon álló is, ami kihasználására csak a képzelet szab határt. Kétség kívül ez a legköltségesebb rendszerünk, de ami kárpótolhat minket az az, hogy nem kell attól tartanunk, hogy a fűtésszámla az egekbe szökik. Remek épület fizikai tulajdonságokkal bírnak ezért megfelelő kialakítás esetén bátran használhatjuk a ház teljes értékű részeként is.

Az alábbi linken van egy rövid leírás minden termékünkről, érdemes lehet ezt is elolvasni : https://beta.mobiluvegfalak.hu/uveg-oldalfalak

Legújabb bejegyzések