Mennyibe kerül egy télikert 2021-ben?

A télikert fogalma nem pontosan meghatározott. Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a témával, napirendi témánk pedig az, hogy mennyibe kerülhet egy télikert 2021-ben. Az, hogy sokan sokfélét gondolnak a télikertről, előre vetíti, hogy sokan mikor megkapják az ajánlatot hüledezve kérdezik, hogy ezen mi kerül ennyibe? Továbbá a rohanó világban amikor mindenféle ügyet egy szempillantás alatt el lehet intézni, az emberek igénylik az azonnali, de legalábbis rövid időn belüli információt a kérdéseikre. Ez az egyedi gyártás, és különböző műszaki tartalom miatt lehetetlen feladat, azonban egy konkrét példán keresztül szeretném bemutatni a nálunk kapható télikertek árszintjének szórását. A vállalkozásunk által kínált télikertek alumínium profilokból készülnek. Műanyag, fa és acél szerkezetekkel nem foglalkozunk. Az alumínium télikertekből pedig készítünk hőszigetelés nélküli és hőszigetelt változatot. Ennek megfelelően a fedés lehet polikarbonát lemez, egy, két vagy háromrétegű hőszigetelő üvegezés. Valamint az sem mindegy, hogy oldalfal nélkül, egy, két, három vagy négy oldali oldalfallal lesz kialakítva a szerkezet.

Térjünk tehát rá a példánkra:

A példa egy 5000mm széles 3000m mély öt üvegmezős tető, csatornával, RAL színben.
Az első verzióban oldalfal nélkül, polikarbonát fedéssel számítva a szerkezet alapterületre vetített ára 350€/m2

A második verzióban polikarbonát helyett VSG ragasztott biztonsági üveg fedéssel, és három oldali keret nélküli mobil üvegfalas lezárással a szerkezet alapterületre vetített ára 830€/m2

A harmadik verzióban, ha a tető hőszigetelt biztonsági üveggel, az oldalfal nyíló elemekből és hőszigetelő üvegezéssel készülne a szerkezet alapterületre vetített ára 970€/m2

Az árak különféle kiegészítők alkalmazásával, mint például napvédő kemény bevonatos üvegezés, oldal és tető árnyékolók, automatika, hősugárzó, beépített LED világítás tovább emelhetik a szerkezet árát. Extrém esetben akár több mint 2-3000€/m2 ár is elképzelhető.

A fenti árak nem tartalmazzák a szállítás és szerelés költségét. A díjköltség a legtöbb esetben szerkezet ár 15-25%-a. Függ az építkezés helyétől, a műszaki tartalomtól és a szerkezet méreteitől.

A feltüntetett árak az áfa összegét és az esetlegesen felmerülő engedélyek és tervezés költségét és csak tájékoztató jellegűek. További télikert árakért és pontos árajánlatért keressenek minket elérhetőségünk egyikén. 24-48 órán belül elkészítjük ingyenes árajánlatunkat.

Legújabb bejegyzések