Alumínium teraszfedések

Mit válasszak 2022-ben?
Melyik a drágább?

Az alumínium szerkezetű teraszfedéseket többek között könnyű alakíthatóságuk és nagy teherbírásuk mellett a hosszú, gondozásmentes élettartamuk és esztétikus megjelenésük népszerűvé.
Manapság számos teraszfedési lehetőség közül választhatunk, azt tanácsoljuk, hogy ne az aktuális trendek vagy reklámok alapján válasszon teraszfedési megoldást, hanem igényeinek, szokásainak megfelelően. Mivel nagy értékű és hosszútávú beruházásról van szó ezért semmiképpen sem impulzívan, hanem mindenképpen megalapozottan érdemes dönteni, annak érdekében, hogy több-kevesebb idő után ne bánja meg a beruházást, hanem örömét lelje benne. A helyes döntést elősegítendő járjuk körül kicsit a teraszfedések témakörét gyakorlati szemszögből és bónuszként hasonlítsuk össze a különböző típusok árát egy 4 méter széles és 3 méteres kinyúlású terasz esetében.

Visszahúzható ponyvás pergola

A visszahúzható ponyvás pergola egy alumínium vázból és egy motorosan nyitható háromrétegű UV álló ponyvafedésből áll. Hasonlóan működik a karos árnyékolókhoz, de azoktól jóval nagyobb szél és esőállósággal rendelkezik, többféle kiegészítővel szerelhető és akár még az oldalai is beépíthetők. Ha ilyen szerkezettel fedjük le a teraszunkat az eső és a napsugárzás elleni védelmet a tetőárnyékoló kinyitásával érhetjük el. Ebben az esetben a pergola véd minket a teraszon az időjárástól, azonban járulékos veszteségként meggátolhatja a természetes fény bejutását a kapcsolódó helységekbe. Természetesen, ha már nem kívánunk tovább a teraszon tartózkodni és visszazárjuk a tetőárnyékolót a szerkezet mögött elhelyezkedő helységek újra elegendő természetes fényhez jutnak. Ha azonban a téli fagyok beálltával nyitva hagyjuk a tetőt a jobb idő elérkezéséig nem célszerű a tető mozgatása a szerkezet károsodását megelőzendő. Egy 4×3 méteres Tarasola Elegancy visszahúzható ponyvás pergola már nettó 5.340 €-tól elérhető, az idei év újdonsága a Cubic pedig 6.760 €-tól ugyanebben a méretben.

Polikarbonát vagy üveg fedésű terasztetők

A polikarbonát vagy üveg fedésű tetők önmagukban remek védelmet biztosítanak a csapadék és az UV sugárzás ellen, azonban árnyékoló nélkül nem véd a túlmelegedés ellen, úgy, mint a pergolák. Árnyékolóval kombinálva azonban egy jobb használati értékű terméket kaphatunk. Esős időben az árnyékoló nyitása nélkül is tartózkodhatunk a teraszon, ráadásul a pergoláknál még kedvezőbb fényviszonyok mellett. Napsütés esetén pedig a hőmérséklet függvényében dönthetünk, hogy kinyitjuk-e az árnyékolót vagy inkább hasznosítjuk a szoláris nyereséget. Ezen felül beépített világítással és hősugárzóval is szerelhetők. Egy ilyen tető ára 4×3 méteres méretben 5.000 €-tól indul árnyékolóval kombinálva pedig 7.500 €-tól.

Forgatható lamellás pergolák

Működését tekintve hasonlít a visszahúzható ponyvás társához, – zárt állapotban véd az időjárás ellen, nyitott állapotban pedig fényt és hőt engedhetünk be a teraszra – azonban a lamellák forgatásával precízebben állítható a bejutó fény és hő mértéke, valamint a levegő cirkulációja. Egy 4×3 méteres Tarasola Technic már 7140, újonnan bemutatótt nagytestvére a Technic Pro 9.900 €-tól elérhető

Nyitható terasztetők

Igaz rá minden, amit a polikarbonát és üveg fedésű terasztetőknél leírtunk azzal a plusz funkcióval kiegészítve, hogy ha szeretnénk a tető alsó 2/3 része felnyitható a felső 1/3 részre így lehetőségünk van kedvünkre beállítani, hogy fedett vagy nyitott teraszt szeretnénk-e. Szintén kombiálható veranda árnyékolóval és integrált LED világítással is szerelhető. A nyitható tető fedése tömör plexi. A nyitható terasztető ára 4×3 méteres alapterületre 5.600€-tól indul, árnyékolóval kombinálva pedig 8.100 €-tól.

A fenti négy teraszfedési lehetőség mindegyikének nyitott oldalai beépíthetők, ezáltal teljesebbé tehetők. A beépítésre három féle termékcsoport áll rendelkezésre, amik szintén különböző előnyökkel és hátrányokkal bírnak. Az első ilyen kategória az üvegfalak. Az üvegfalak lehetnek fix, lapozható vagy toló kivitelűek, vagy akár vertikálisan nyitható korlátablakok is és készülhetnek egyrétegű biztonsági vagy hőszigetelt üvegezéssel is. Ezek kiválasztásánál a legfőbb szempont talán a közlekedési szokásaink figyelembevétele (A házból a teraszra és a teraszról a kertbe), valamint a hatékony helyhasználat.
A második megoldás a tolható zsaluk, amik egyesítik az oldalárnyékolók és az üvegfalak egyes előnyeit. Zárt állapotban belátásgátló hatásuk van és védenek az időjárás ellen, cserébe nem engedik be a fényt a teraszra, ezáltal sötétítve a helységet és a kapcsolódó helységet egyaránt. Ezt a hátrányát ellensúlyozza, hogy a zsalu lamellák kézzel forgathatók, így lehetőség van az oldalak nyitottságának beállítására.


A harmadik opció az oldalfalak árnyékolása melyek igazából bármilyen homlokzati árnyékoló rendszerrel megoldhatók, de a fentebb felsorolt teraszfedési megoldások szilárdságához, tartósságához és időjárás állóságához a legjobban illeszkedő és így a legelterjedtebb oldalsó árnyékolási megoldás a naphálók. A naphálók 95-99°-ban átszőtt szövetanyagból készülnek így nagyfokú belátás védelem mellett nem gátolják teljes mértékben a kilátást és a bejutó fényt, emellett védenek a szél a por és a csapóeső ellen, valamint rovarvédelmi funkciót is betölthetnek.
Ebben a kategóriában egy 4 méter széles és 2,5 méter magas nyílás lesz a referencia méretünk. Egy ekkora méretű edzett üveges eltolható üvegfal ára 2.090 €, egy motorosan nyitható korlátablak 4.390 €, és egy ugyanekkora méretű zsalu pedig 4.280 €, egy napháló pedig 1.700 €-tól indul.

Termékeinkre igénybe vehető a Magyarország Kormánya által 2020 év végén bejelentett otthonfelújítási támogatás, melynek feltételeit a a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet szabályozza, és melynek értelmében maximum 3.000.000 Ft visszaigényelhető a felújításra költött összegből.

FONTOS!

Ajánlatkérés

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
E-mail cím*
Engedélyezett fájl típusok: jpg, png, bmp, jpeg., Max. file size: 1 MB.
Kizárólag JPG, PNG vagy BMP fotókat tudunk elfogadni, maximum 1MB méretben.
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!