Tudástár

A pergola egy könnyűszerkezetes építmény, mely árnyékot nyújt a szabadban. A mai modern pergolák már motorikusan működtethetőek, így egyaránt képesek a tökéletes árnyékolásra, illetve a tető kinyitásával a napfény beengedésére is nyújtanak lehetőséget.

A bioklimatikus pergola egy forgatható lamellás rendszer. A lamellák 0-135 fok között fokozatmentesen mozgathatóak, így a nap állását figyelembe véve tudjuk szabályozni a bejutó napsugarak mennyiségét a teraszunkon. Emellett a lamellák kialakítása nyitott állapotban lehetővé teszi a levegő könnyed áramlását, zárt állapotban pedig tökéletesen árnyékol, óvja a teraszon található bútorokat az esőtől.

A visszahúzható ponyvás pergola egy alumínium szerkezetű, ponyva fedésű rendszer, melynek anyaga 3 rétegű, nem gyúlékony, 100% UV állóságú. Zárt állapotban árnyékol, nyitott állapotban lehetővé teszi, hogy szinte a teljes teraszt a szabad ég alatt élvezhesse a tulajdonosa.

A télikert egy olyan teljesen vagy részben üvegezett különálló szerkezet, mely lehet a házhoz kapcsolt, vagy szabadon álló építmény is. Oldalai és a legtöbb esetben teteje is üvegezett. Télikertnek tekinthető az a szerkezet, mely felületeinek legalább 50%-a üveg.

A nyárikert egy olyan épületrész, amely lehetővé teszi, hogy tulajdonosai a kertben étkezzenek, pihenjenek, élvezhessék a természetet anélkül, hogy a külső időjárás zavarná őket. A nyárikertek általában a nyári hónapokban nyitva, a téli hónapokban zárva vannak.

Építészeti elem, amely a falon található, és lehetővé teszi a levegő és fény beáramlását: például ajtó, ablak. Lehetnek fixek, mozgathatóak manuálisan vagy automatikusan. A homlokzati nyílászárók javítják az épület energiahatékonyságát, megkönnyítik a szellőztetést és fényszabályozást, valamint növelik a kényelmet és a lakók komfortját.

A lapozható üvegfal egy olyan építészeti elem, amelynek profiljai mozgathatók, egy sínen belül elcsúsztathatók, majd a sín végén könyv szerűen kihajtható, ezzel teljesen nyitottá téve a beüvegezett nyílást.

A több síkos tolóajtó egy olyan építészeti elem, melynek profiljai több, párhuzamosan futó sínben helyezkednek el, ezáltal a nyitás során egymás elé csúsznak be az üvegek.

A hővezetési tényező, azaz az „U-érték” azt mutatja meg, hogy egy anyag, vagy épület elem mennyire jó hőszigetelő. Az U érték azt fejezi ki, hogy mennyi hőenergia szivárog át egy adott anyagon, vagy épület elemen keresztül. Minél kisebb ez az érték, annál jobb a hőszigetelés. A hővezetési tényező meghatározásával a szakemberek képesek meghatározni, hogy melyik anyag, vagy épület elem a legjobb hőszigetelő, és melyik elemet kell cserélni, vagy javítani a hőveszteség minimalizálásához.

A hőhíd akkor jöhet létre, ha két különböző hővezető anyag között van kapcsolat, és az egyik anyag hővezető képessége nagyobb, mint a másik anyagé. Ennek eredményeképpen a hőenergia az anyagok közötti rést vagy kapcsolatot át fogja adni és ez okozhat hőveszteséget.

A hőhíd megszakítás egy olyan technikai megoldás, amely megszakítja a hőenergia áramlását a két különböző hővezető anyag között. A hőhíd megszakításával a hőveszteség csökkenthető és az épület hőszigetelése javulhat. Ezt el lehet érni például a hőhíd kialakulásának helyén szigetelő anyag alkalmazásával, vagy az épület szerkezeti elemeinek újra rendezésével, áttervezésével, pl, falak, mennyezet, vagy nyílászárók.

A thermo üveg egy olyan üveg, amely kettő vagy több üvegréteget tartalmaz és egy plusz réteget ami általában argon gázt tartalmaz. Az üveg rétegek között található argon gáz azért jó hőszigetelő, mert nehéz molekulái nehezebben mozognak, így a hőenergia nehezebben tud átjutni az üveg rétegeken keresztül. A hőszigetelő képessége a legfőbb előnye, aminek köszönhetően segít csökkenteni az épület hőveszteségét, ezáltal csökkennek a fűtési költségek. Az ilyen üvegek használata jelentősen javítja az épület energiahatékonyságát.

A biztonsági üveg egy vagy több üvegréteget tartalmaz, amelyek össze vannak kötve egy speciális anyaggal, például polisztirol vagy PVB (polivinil-butirát) film. Törés hatására a törött üvegdarabok össze vannak kötve, ezáltal továbbra is megvédik az épületet a behatolóktól. A biztonsági üveg jól használható ajtókon, ablakokon, teraszokon, tetőkön és egyéb üvegfelületeken ahol fontos a biztonság.

A léggátlás egy építészeti elem, amely megakadályozza, hogy a levegő átjárja az épületet az egyik részéről a másikra. A léggátlások segítenek megőrizni az épület belső hőmérsékletét, csökkentve az energiafelhasználást és növelve az épület energiahatékonyságát. Léggátlásokat az épület belső és külső falai, a padlók, a mennyezetek és a tetők között helyeznek el. A léggátlásokat általában természetes anyagokból vagy műanyagokból készítik, és általában a falak, a padlók és a mennyezetek között helyezik el. A léggátlások általában a hőszigetelés részeként is használják, hogy megakadályozzák a hőenergia veszteségét az épület belsejéből a külvilág felé.

A hangszigetelés az építészeti elem, amely megakadályozza, hogy a hang átjárja az épületet az egyik részéről a másikra, vagy kívülről az épületbe. A hangszigetelés az épület belső és külső falai, a padlók, a mennyezetek és a tetők között található. A hangszigetelés célja, hogy csökkentse a zajterhelést az épület belsejében, és javítsa a privát szférát és az élhető környezetet. A hangszigetelés általában a léggátlás részeként is használják, és általában anyagokat használnak, mint pl. pamut, gyapjú, cellulóz, vagy műanyagokat, amelyek képesek elnyelni a hangot, és megakadályozni, hogy a hang továbbítódjon. A hangszigetelés fontos az épületekben, mint pl. lakóépületek, oktatási intézmények, mozik, koncerttermekek, stb.

A szélállóság azt jelenti, hogy mennyire ellenálló egy szerkezet a szél terheivel szemben, és mennyire képes megtartani a stabilitását szélterhelés alatt. A szélállóság értékelésekor figyelembe veszik a szerkezet anyagát, a konstrukciós részleteket és a szerkezet geometriáját is.

Az esőállóság azt jelenti, hogy mennyire ellenálló egy szerkezet az eső terheivel szemben, és mennyire képes megtartani a stabilitását eső terhelés alatt. Az esőállóság értékelésekor figyelembe veszik a szerkezet anyagát, a konstrukciós részleteket és a szerkezet geometriáját is. Az eső elleni védelem fontos szempont, különösen olyan helyeken ahol az esővíz bejutása károkat okozhat a belső térben.

Az UV állóság azt jelenti, hogy mennyire ellenálló egy szerkezet az UV sugárzás terheivel szemben, és mennyire képes megtartani a stabilitását és minőségét UV terhelés alatt. Az UV állóság értékelésekor figyelembe veszik az anyag öregedési tulajdonságait, az anyagban található stabilizátorok jelenlétét, valamint az anyag fizikai és kémiai tulajdonságait is. Az UV állóság fontos szempont pl a bel és kültéri burkolatok, az épületüvegek és a műanyagok és a festékek esteében, mert az UV sugárzás károsodást okozhat az anyagban és csökkentheti az élettartamot.

A porszórás egy olyan eljárás amelyben a festék részecskéit porszerűen jutattják fel a felületre, legtöbb esetben kompresszor segítségével. A porszórás az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a felületek festésére és bevonására, mivel a festék részecskék könnyen és egyenletesen jutnak fel a felületre így egyenletes és nagyon jó minőségű festési eredmény érhető el.

Az eloxálás egy olyan eljárás, amelynek során egy alumínium vagy réz felületet oxigén-ionokkal és elektromos árammal kezelnek, hogy megváltoztassák a felületi réteg anyagát. Az eloxált felület sokkal ellenállóbb a korrózióval szemben és jobban ellenáll az UV sugárzásnak illetve kopásnak, mint az eredeti felület. Az eloxált felület is javítja az anyag elektromos és hővezető képességét.

Az alumínium egy fém, amely a fémek rendszerében a 3. elemként található. Az alumínium a 2. legnépszerűbb anyag a világon, alacsony súlya és magas rugalmassága miatt. Az alumíniumot könnyű feldolgozni, formázni, és újrahasznosítani, és jó hővezető képességgel bír.

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!