TMT tolófal

A TMT egy olyan keret nélküli tolható üvegfal rendszer, mely egy alsó és egy felső vezetősínből,  10mm vastag edzett biztonsági üvegtáblákból és a táblákra erősített profilokból áll. Az edzett üveges szárnyakon csak alsó profil található, a táblák közötti tömítést vagy egy szilikon „F” profil biztosítja. Ez az üvegfal típus védetté teszi teraszunkat a zavaró időjárási tényezőktől, úgy mint, hideg, szél, eső, zaj vagy por a kilátás csökkentése nélkül.

A szélső vagy középről nyíló kialakítás esetén a középső panel eltolásával nyitható a szerkezet. Az üvegtáblák egymás mögé tolódnak és együtt is könnyedén mozgathatóak. Az üvegtáblák megvezetését a lapokra ragasztott profilokra szerelt vasalati elemek szolgálják.

A panelek nagy teherbírású csapágyazott görgős kocsikon nagyon könnyedén elcsúsztathatók. A kocsik magassági finombeállítási lehetőséggel rendelkeznek. Alapkivitelben a nyitást és zárást egy letűző zár és egy esztétikus üveg fogantyú biztosítja. A letűző zár felengedésével az első panel nyitható az üveg fogantyú meghúzásával. A záráshoz toljuk vissza a fő panelt a helyére és nyomjuk le a letűző zárat. A rendszer moduláris kialakítású, a két pályás változat beépítési mélysége 76 milliméter. További pályákkal kiegészíthető. A három pályás szerkezet 100 milliméteres, a négy pályás 124 milliméteres az öt pályás pedig 148 milliméteres beépítési mélységű. A maximum pályaszám öt. A modulok könnyen egymáshoz illeszthetőek, stiftekkel rögzítve az üvegfalak stabil kapcsolatban maradnak egymással. A falcsatlakozások kialakítására két megoldást kínál a rendszer. A szélső üvegtáblák falnyílás felőli oldalára buborék szilikon profil szerelhető mely zárt állapotban neki nyomódik a falnak, vagy ellátható egy szélső kefe tömítéses záró profillal, melybe a szélső üvegtábla zárt állapotban belecsúszik.

Ez az üvegfal rendszer alsó terhelésű, mivel az üvegtáblák nem a felső sínre függesztettek, így ez a rendszer kiválóan alkalmas például megerősítetlen födémekhez, áthidalókhoz vagy pergolákhoz. A rendszer nagy falvastagságú, tartós alumínium profilokból 10mm vastag edzett biztonsági vagy 4+5/3 ragasztott biztonsági üvegezésből és korrózió ellen kezelt acél kocsikból és görgőkből áll és teljesen testre szabhatóak. A profilok felületkezelése készülhet elektrosztatikus porszórással bármilyen RAL színben, eloxálással vagy fa hatású festéssel is. Az üvegezés választható a megrendelői igények figyelembevételével. Az üvegek a beruházó igényeinek megfelelően lehetnek ESG edzett biztonsági vagy VSG ragasztott biztonsági üvegek float, savmart, reflexiós, parsol, festett vagy multifunkciós alap üvegből egyaránt.

Ha a kivitelezés helyén a padló rétegrend lehetővé teszi, lehetőség van az alsó sín süllyesztésére, ami által minimális küszöbmagasság érhető el. A nyitás történhet egy vagy két oldalra egyaránt a helyhasználati igények, berendezési tárgyak és akadályok, valamint a közlekedési útvonalak figyelembevételével. Az alap zár mellett van lehetőség kulccsal zárható fogantyú alkalmazására is, így lehetséges kívülről is kinyitni a szerkezeteket, mégis biztonságban tudhatja a teraszon lévő értékeit. A maximális panelszélesség 1200mm (kilincses ajtó esetén 1350mm), és nyitásonként oldalról nyíló változat esetében maximum 5, középről nyíló változat esetében pedig 10 panel alkalmazható. Az egy szerkezettel lezárható nyílás maximum szélessége 12 méter.

A keskeny profiloknak és a változatos felületkezelési lehetőségeknek köszönhetően bármilyen építészeti stílushoz illeszkedő és az alkalmazott anyagoknak köszönhetően tartós rendszer, ami kiválóan alkalmas otthonokhoz, kereskedelmi és vendéglátó egységekhez vagy közintézményekhez egyaránt. Ez a lapozható üvegfal típus egyebek mellett alkalmas beltéri térelválasztásra, erkélyek vagy teraszok lezárására, pergolák vagy üvegezett teraszfedések oldalfalaként egyaránt. Az ilyen és ehhez hasonló szerkezetekkel beépített helységek komfortját tovább növelhetjük különböző kiegészítőkkel, mint például vertikális árnyékoló vagy hősugárzó.

Eltévedt a fogalmak tengerében? Segítünk!

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!