Todocristal Status könyvablak

A Todocristal Status egy keret nélküli ellapolható üvegfal rendszer, mely egy alsó és egy felső vezetősínből, edzett vagy ragasztott biztonsági üvegtáblákból és a táblákra erősített alsó-felső profilokból áll. Az üveg szárnyakon nincsenek függőleges profilok, a táblák közötti tömítést egy szilikon „h” profil biztosítja, így a zavartalan kilátás biztosított, teraszunk mégis védetté válik a zavaró időjárási tényezőktől, úgy mint, hideg, szél, eső, zaj vagy por.

Az első panelt kinyitva a közbenső panelek eltolhatók a vezetősínen és a sín végén kilapozhatók. Az üvegtáblák megvezetését a lapokra ragasztott profilokra szerelt vasalati elemek szolgálják. A panelek egy nagy kopásállóságú és kis súrlódású kompozit anyagon könnyedén elcsúsztathatók. Alapkivitelben a nyitást és zárást egy akril nyitópálca és egy alsó tolózár biztosítja. Az alsó tolózár rögzíti a kezdő panelt a vezetősínben így a szerkezet a nyitópálca meghúzásával nem nyitható. Az alsó tolózár oldását követően az első szárny a nyitópálca és az esztétikus üveg fogantyú egyidejű meghúzásával könnyedén nyitható. A parkoló pozíciónál a felső sínre szerelt nyitókaron elhelyezett bemarás arra szolgál, hogy az első panelt rögzíteni tudjuk szellőztető pozícióban anélkül, hogy tartanunk kellene attól, hogy a huzat ki- vagy becsapja azt. A rendszerhez elérhető, egy úgynevezett gyorsszintező profil, mellyel a fogadószerkezet egyenletlenségei szüntethetők meg esztétikus módon 0-25mm közötti mértékben.

A Status üvegfal rendszer alsó terhelésű, tehát az üvegtáblák nem a felső sínre függesztettek, így ez a rendszer kiválóan alkalmas például megerősítetlen födémekhez, áthidalókhoz vagy pergolákhoz. A rendszer nagy falvastagságú, tartós alumínium profilokból 8-10-12mm vastag biztonsági üvegezésből és korrózió ellen kezelt acél zsanérokból áll és teljesen testre szabható. A profilok felületkezelése készülhet elektrosztatikus porszórással bármilyen RAL színben, eloxálással vagy fa hatású festéssel is. Az üvegezés különböző vastagságú és rétegrendű biztonsági üveggel lehetséges a szükséges stabilitás és a megrendelői igények kielégítésére. Úgy mint, 8mm ESG, 10mm ESG, 12mm ESG, 4+5/3 VSG, 5+6/3 VSG. Az üvegek a beruházó igényeinek megfelelően lehetnek float, savmart, reflexiós, parsol, festett vagy multifunkciós üvegek egyaránt.

Ha a kivitelezés helyén a padló rétegrend lehetővé teszi, lehetőség van az alsó sín süllyesztésére, ami által minimális küszöbmagasság érhető el. A nyitás történhet egy vagy két oldalra és kifelé vagy befelé a helyhasználati igények, berendezési tárgyak és akadályok, valamint a közlekedési útvonalak figyelembevételével. Az alap zár mellett van lehetőség kulccsal zárható kilincses zár alkalmazására is, így lehetséges kívülről is kinyitni a szerkezeteket, mégis biztonságban tudhatja a teraszon lévő értékeit. A maximális panelszélesség 700mm (kilincses ajtó esetén 850mm), és nyitásonként maximum 14 panel alkalmazható. Két oldalra történő nyitás esetén 28 panel építhető egy szerkezetbe. Az egy szerkezettel lezárható nyílás maximum szélessége 19,8 méter. A panelek 0-270° közötti sarkokon át tolhatók így derékszögű, alakos vagy íves teraszok és bezárhatók ezzel a megoldással.

A keskeny profiloknak és a változatos felületkezelési lehetőségeknek köszönhetően bármilyen építészeti stílushoz illeszkedő és az alkalmazott anyagoknak köszönhetően tartós rendszer, ami kiválóan alkalmas otthonokhoz, kereskedelmi és vendéglátó egységekhez vagy közintézményekhez egyaránt. Ez a lapozható üvegfal típus egyebek mellett alkalmas beltéri térelválasztásra, erkélyek vagy teraszok lezárására, pergolák vagy üvegezett teraszfedések oldalfalaként egyaránt. Az ilyen és ehhez hasonló szerkezetekkel beépített helységek komfortját tovább növelhetjük különböző kiegészítőkkel, mint például vertikális árnyékoló vagy hősugárzó.

Eltévedt a fogalmak tengerében? Segítünk!

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!