BKS ICS könyvablak

A BKS és ICS olyan keret nélküli vagy keskeny keretes ellapolható üvegfal rendszerek, melyek egy alsó és egy felső vezetősínből, 8 vagy 10mm vastag edzett biztonsági vagy 30mm vastag hőszigetelő üvegtáblákból és a táblákra erősített profilokból áll. Az edzett üveges szárnyakon nincsenek függőleges profilok, a táblák közötti tömítést vagy egy szilikon „h” profil biztosítja, vagy hőszigetelő üveg alkalmazása esetén egy keskeny alumínium profil, a függőleges szárnyprofilok között pedig egy mágnesszalag gondoskodik a tömítésről. Mindkét típus védetté teszi teraszunkat a zavaró időjárási tényezőktől, úgy mint, hideg, szél, eső, zaj vagy por a kilátás jelentős mértékű csökkentése nélkül.

Az első panelt kinyitva a közbenső panelek eltolhatók a vezetősínen és a sín végén kilapozhatók. Az üvegtáblák megvezetését a lapokra ragasztott profilokra szerelt vasalati elemek szolgálják. A panelek csapágyazott görgőkön nagyon könnyedén elcsúsztathatók. Alapkivitelben a nyitást és zárást egy süllyesztett kilincs biztosítja. A kilincs elforgatásával és meghúzásával az első panel nyitható. A záráshoz nyomjuk vissza a fő panelt a helyére és fordítsuk vissza a kilincset.

Ezek az üvegfal rendszerek lehetnek alsó és felső terhelésűek egyaránt, az alsó terhelés esetén az üvegtáblák nem a felső sínre függesztettek, így ez a rendszer kiválóan alkalmas például megerősítetlen födémekhez, áthidalókhoz vagy pergolákhoz. A függesztett kialakítású modellek elérhetők alacsony vagy süllyesztett küszöbbel, vagy akár a szerkezetbe integrált üvegkorlát rendszerrel is. A rendszer nagy falvastagságú, tartós alumínium profilokból 8mm vastag biztonsági üvegezésből, vagy 30mm vastag hőszigetelő üvegből és korrózió ellen kezelt acél zsanérokból és görgőkből áll és teljesen testre szabhatóak. A profilok felületkezelése készülhet elektrosztatikus porszórással bármilyen RAL színben, eloxálással vagy fa hatású festéssel is. Az üvegezés választható a megrendelői igények figyelembevételével. Az üvegek a beruházó igényeinek megfelelően lehetnek ESG edzett biztonsági vagy 30mm vastag hőszigetelő üvegek float, savmart, reflexiós, parsol, festett vagy multifunkciós alapüvegből egyaránt.

Ha a kivitelezés helyén a padló rétegrend lehetővé teszi, lehetőség van az alsó sín süllyesztésére, ami által minimális küszöbmagasság érhető el. A nyitás történhet egy vagy két oldalra és kifelé vagy befelé a helyhasználati igények, berendezési tárgyak és akadályok, valamint a közlekedési útvonalak figyelembevételével. Az alap zár mellett van lehetőség kulccsal zárható kilincses zár alkalmazására is, így lehetséges kívülről is kinyitni a szerkezeteket, mégis biztonságban tudhatja a teraszon lévő értékeit. A maximális panelszélesség 700mm (kilincses ajtó esetén 850mm), és nyitásonként maximum 6, kiegészítő kivezetéssel 11 panel alkalmazható. Két oldalra történő nyitás esetén 22 panel építhető egy szerkezetbe. Az egy szerkezettel lezárható nyílás maximum szélessége 15,4 méter.

A keskeny profiloknak és a változatos felületkezelési lehetőségeknek köszönhetően bármilyen építészeti stílushoz illeszkedő és az alkalmazott anyagoknak köszönhetően tartós rendszer, ami kiválóan alkalmas otthonokhoz, kereskedelmi és vendéglátó egységekhez vagy közintézményekhez egyaránt. A hőszigetelő üveges változat egyfajta átmenetet képez a keret nélküli mobil üvegfalak és a homlokzati nyílászárók között, mivel nagy nyílások lezárására és nyitására alkalmasak keskeny látszó profilvastagsággal a szárnyakon, és bár a profilok nem hőhídmentesítettek a hőszigetelő üveges változat jobb épületfizikai tulajdonságokkal bír. Ez a lapozható üvegfal típus egyebek mellett alkalmas beltéri térelválasztásra, erkélyek vagy teraszok lezárására, pergolák vagy üvegezett teraszfedések oldalfalaként egyaránt. Az így beépített helységek komfortját tovább növelhetjük különböző kiegészítőkkel, mint például vertikális árnyékoló vagy hősugárzó.

Eltévedt a fogalmak tengerében? Segítünk!

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!