Todocristal Cruiser könyvablak

A Todocristal Cruiser egy keret nélküli vagy keskeny keretes  ellapolható üvegfal rendszer, mely egy alsó és egy felső vezetősínből, edzett biztonsági vagy 22mm vastag hőszigetelő üvegtáblákból és a táblákra erősített üvegfal profilokból áll. Az edzett üveges szárnyakon nincsenek függőleges profilok, a táblák közötti tömítést vagy egy szilikon „h” profil biztosítja, vagy hőszigetelő üveg alkalmazása esetén egy keskeny alumínium profil, a függőleges szárnyprofilok között pedig egy mágnesszalag gondoskodik a tömítésről. Mindkét típus védetté teszi teraszunkat a zavaró időjárási tényezőktől, úgy mint, hideg, szél, eső, zaj vagy por a kilátás jelentős mértékű csökkentése nélkül.

Az első panelt kinyitva a közbenső panelek eltolhatók a vezetősínen és a sín végén kilapozhatók. Az üvegtáblák megvezetését a lapokra ragasztott profilokra szerelt vasalati elemek szolgálják. A panelek csapágyazott kerekeken nagyon könnyedén elcsúsztathatók. Alapkivitelben a nyitást és zárást egy akril nyitópálca és egy alsó tolózár biztosítja. Az alsó tolózár rögzíti a kezdő panelt a vezetősínben így a szerkezet a nyitópálca meghúzásával nem nyitható. Az alsó tolózár oldását követően az első szárny a nyitópálca és az esztétikus üveg fogantyú egyidejű meghúzásával könnyedén nyitható. A parkoló pozíciónál a felső sínre szerelt nyitókaron elhelyezett bemarás arra szolgál, hogy az első panelt rögzíteni tudjuk szellőztető pozícióban anélkül, hogy tartanunk kellene attól, hogy a huzat ki- vagy becsapja azt. A rendszerhez elérhető, egy úgynevezett gyorsszintező profil, mellyel a fogadószerkezet egyenletlenségei szüntethetők meg esztétikus módon 0-25mm közötti mértékben.

A Cruiser üvegfal rendszer alsó terhelésű, tehát az üvegtáblák nem a felső sínre függesztettek, így ez a rendszer kiválóan alkalmas például megerősítetlen födémekhez, áthidalókhoz vagy pergolákhoz. A rendszer nagy falvastagságú, tartós alumínium profilokból 10mm vastag biztonsági üvegezésből, vagy 22mm vastag hőszigetelő üvegből és korrózió ellen kezelt acél zsanérokból és kerekekből áll és teljesen testre szabható. A profilok felületkezelése készülhet elektrosztatikus porszórással bármilyen RAL színben, eloxálással vagy fa hatású festéssel is. Az üvegezés választható a megrendelői igények figyelembevételével. Az üvegek a beruházó igényeinek megfelelően lehetnek ESG edzett biztonsági vagy 22mm vastag hőszigetelő üvegek float, savmart, reflexiós, parsol, festett vagy multifunkciós alapüvegből egyaránt.

Ha a kivitelezés helyén a padló rétegrend lehetővé teszi, lehetőség van az alsó sín süllyesztésére, ami által minimális küszöbmagasság érhető el. A nyitás történhet egy vagy két oldalra és kifelé vagy befelé a helyhasználati igények, berendezési tárgyak és akadályok, valamint a közlekedési útvonalak figyelembevételével. Az alap zár mellett van lehetőség kulccsal zárható kilincses zár alkalmazására is, így lehetséges kívülről is kinyitni a szerkezeteket, mégis biztonságban tudhatja a teraszon lévő értékeit. A maximális panelszélesség 700mm (kilincses ajtó esetén 850mm), és nyitásonként maximum 14 panel alkalmazható. Két oldalra történő nyitás esetén 28 panel építhető egy szerkezetbe. Az egy szerkezettel lezárható nyílás maximum szélessége 19,8 méter.

A keskeny profiloknak és a változatos felületkezelési lehetőségeknek köszönhetően bármilyen építészeti stílushoz illeszkedő és az alkalmazott anyagoknak köszönhetően tartós rendszer, ami kiválóan alkalmas otthonokhoz, kereskedelmi és vendéglátó egységekhez vagy közintézményekhez egyaránt. A hőszigetelő üveges változat egyfajta átmenetet képez a keret nélküli mobil üvegfalak és a homlokzati nyílászárók között, mivel nagy nyílások lezárására és nyitására alkalmasak keskeny látszó profilvastagsággal a szárnyakon, és bár a profilok nem hőhídmentesítettek a hőszigetelő üveges változat jobb épületfizikai tulajdonságokkal bír. Ez a mozgatható üvegfal típus egyebek mellett alkalmas beltéri térelválasztásra, erkélyek vagy teraszok lezárására, pergolák vagy üvegezett teraszfedések oldalfalaként egyaránt. Az így beépített helységek komfortját tovább növelhetjük különböző kiegészítőkkel, mint például vertikális árnyékoló vagy hősugárzó.

Eltévedt a fogalmak tengerében? Segítünk!

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!