BKS Korlátablak

A korlátablak egy olyan speciális mobil üvegfal, amely egy fém keretből és kettő vagy három függőlegesen egymás felett kissé eltoltan elhelyezkedő szárnyprofilból áll, melyek közül a felső egy vagy két tábla motorosan leengedhető, így egy üvegkorlátot képezve. A leengedett panelek két speciális zár kioldásával és a felső záróelem megemelésével kissé bedönthetőek, a mindkét oldalra beépített bukó ollóknak köszönhetően tartani sem szükséges ezeket bebuktatott állapotban, így a tisztításuk belülről gyorsan és könnyedén megoldható még felsőbb épület szinteken is.

A felső zárófedél nyitott állapotban mindhárom üvegpanelt tetejére rá takar. Ez a fedél kézi erővel könnyen felemelhető, így nyitáskor ez az elem nem balesetveszélyes. A motor működtetése kétféleképpen megoldható, rádiós távirányítóval vagy fali kapcsolóval egyaránt. A könnyű, tartós és erős alumínium profilok bármilyen RAL színskála szerinti színre porszórhatók matt, selyem-, vagy magasfényű és strukturált kivitelben. Az üvegezés lehet 8 mm vastag edzett biztonsági üveg vagy 20 mm vastag hőszigetelő üveg. A tok és a szárnyak közti zárást poliuretán bázisú kefe tömítés biztosítja, a szárnyak felfüggesztésére pedig egy speciális anyagból készült szíj szolgál mely elnyeli a motor vibrációját, így biztosítva a szárnyak simább mozgását. A választott üveg típusától függően a szerkezet maximális mérete 4000 mm magasság és 4500 mm szélesség. Az üvegezés két típusból választható a megrendelői igények figyelembevételével. Az üvegek a beruházó igényeinek megfelelően lehetnek ESG edzett biztonsági vagy hőszigetelő üvegek float, savmart, reflexiós, parsol, festett vagy multifunkciós alapüvegből egyaránt. A motor, a felfüggesztés és az acél tengely egy felső tokban belülről jól hozzáférhető helyen található, melyet egy egyszerűen és könnyen oldható fedél takar el. Ez a praktikus és esztétikus revíziós nyílás lehetővé teszi, hogy az esetlegesen szükséges karbantartási munkákat bontás nélkül egyszerűen és tisztán el lehessen végezni.


Ha a korlátablak megoldást választja oldalfalként, akkor két terméket kap egyben, melyek eltérő előnyökkel bírnak. A bezárt üvegfal védelmet nyújt a zavaró időjárási tényezőkkel szemben, úgy mint, a hideg, a szél, az eső, a zaj vagy a por a kilátás nagyobb mértékű csökkentése nélkül. Nyitott, leengedett állapotban pedig egy biztonságos és stabil üvegkorlátot kapunk, így kellemes idő esetén, a beépített motornak köszönhetően néhány pillanat alatt gyorsan és könnyedén nyitottá varázsolhatja a helységet. Ez a megoldás kiváló alternatíva lehet korláttal, üvegkorláttal vagy tömör térdfallal kombinált üvegfalak vagy nyílászárók kiváltására. Megfelelően kialakított nyílásokba tisztán, egyszerűen és gyorsan telepíthető és programozható.
A keskeny, erős és tartós alumínium profiloknak és a változatos felületkezelési lehetőségeknek köszönhetően nagy nyílások lezárására alkalmas és bármilyen építészeti stílushoz illeszkedő és az alkalmazott anyagoknak köszönhetően magas állékonyságú és tartós rendszer, ami kiválóan alkalmas otthonokhoz, üzletekhez, szállodákhoz, irodákhoz, bárokhoz, éttermekhez és más vendéglátó egységekhez vagy közintézményekhez egyaránt. A hőszigetelő üveges változat egyfajta átmenetet képez a keret nélküli mobil üvegfalak és a homlokzati nyílászárók között, mivel nagy nyílások lezárására és nyitására alkalmasak keskeny látszó profilvastagsággal a szárnyakon, és bár a profilok nem hőhídmentesítettek a hőszigetelő üveges változat jobb épületfizikai tulajdonságokkal bír. Ez a különleges üvegfal típus egyebek mellett alkalmas térelválasztásra, erkélyek vagy teraszok lezárására, pergolák vagy üvegezett teraszfedések oldalfalaként egyaránt. Az ilyen és ehhez hasonló szerkezetekkel beépített helységek komfortját tovább növelhetjük különböző kiegészítőkkel, mint például vertikális árnyékoló vagy hősugárzó.

Eltévedt a fogalmak tengerében? Segítünk!

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!