BKS Luxus tolófal

A LUXUS tolófal egy olyan vékony keretes tolható üvegfal rendszer, mely egy tokból, keskeny szárny profilokból áll, 8 és 10 mm vastag edzett biztonsági vagy 20 mm vastag hőszigetelő vezérelhető akkumulátoros motor, ami zárt állapotban feltölti magát. Ezzel a szerkezet egy gombnyomással üvegtáblákból vagy esetleg szúnyoghálóval ellátott panelekből és a táblákra erősített profilokból áll. A táblák közötti tömítést a szárny profilokra szerelt kefe tömítés és mágnesszalag biztosítja. Ez az üvegfal típus védetté teszi teraszunkat a zavaró időjárási tényezőktől, úgy mint, hideg, szél, eső, zaj vagy por a kilátás nagyobb mértékű csökkentése nélkül.

A szélső vagy középről nyíló kialakítás esetén a középső panel eltolásával nyitható a szerkezet. Az üvegtáblák egymás mögé tolódnak és együtt is könnyedén mozgathatóak. Az üvegtáblák megvezetését a lapokra ragasztott profilokra szerelt vasalati elemek szolgálják. A panelek nagy teherbírású csapágyazott görgős kocsikon nagyon könnyedén elcsúsztathatók. A kocsik magassági finombeállítási lehetőséggel rendelkeznek. Alapkivitelben a nyitást és zárást egy esztétikus süllyesztett fogantyúval egybe épített kampós zár biztosítja. A zár felengedésével az első panel nyitható a fogantyú meghúzásával. A záráshoz toljuk vissza a fő panelt a helyére és nyomjuk le a zárat. Az alap zár megoldáson kívül van lehetőség cilinderbetétes kétoldali fogantyúra, illetve úgy nevezett önjáró motoros nyitásra, mely egy alsó sínre szerelt távirányítóval nyitható, illetve zárható. A rendszerben két bázis profil elérhető. Három, illetve öt pályás kerettel gyártható. A minimum pályaszám kettő maximum pályaszám öt. A szélső szárny profilok kefe tömítéssel vannak ellátva és rá záródnak a tokra, ahol rögzíteni a kampós zár lezárásával lehet.

Ez az üvegfal rendszer alsó terhelésű, mivel az üvegtáblák nem a felső sínre függesztettek, így ez a rendszer kiválóan alkalmas például megerősítetlen födémekhez, áthidalókhoz vagy pergolákhoz. A rendszer nagy falvastagságú, tartós alumínium profilokból, 8 – 10 mm vastag edzett, vagy 20 mm vastag hőszigetelő üvegezésből és korrózió ellen kezelt acél kocsikból és görgőkből áll és teljesen testre szabhatóak. A profilok felületkezelése készülhet elektrosztatikus porszórással bármilyen RAL színben, eloxálással vagy fa hatású festéssel is. Az üvegezés választható a megrendelői igények figyelembevételével. Az üvegek a beruházó igényeinek megfelelően lehetnek ESG edzett biztonsági vagy hőszigetelő üvegek float, savmart, reflexiós, parsol, festett vagy multifunkciós alapüvegből egyaránt. A szárnyakba üvegezés helyett szúnyogháló is beépíthető.

A nyitás történhet egy vagy két oldalra egyaránt a helyhasználati igények, berendezési tárgyak és akadályok, valamint a közlekedési útvonalak figyelembevételével. A maximális panelszélesség 1300mm, és nyitásonként oldalról nyíló változat esetében maximum 5, középről nyíló változat esetében pedig 10 panel alkalmazható. Az egy szerkezettel lezárható nyílás maximum szélessége 13 méter.

A keskeny profiloknak és a változatos felületkezelési lehetőségeknek köszönhetően bármilyen építészeti stílushoz illeszkedő és az alkalmazott anyagoknak köszönhetően tartós rendszer, ami kiválóan alkalmas otthonokhoz, kereskedelmi és vendéglátó egységekhez vagy közintézményekhez egyaránt. A hőszigetelő üveges változat egyfajta átmenetet képez a keret nélküli mobil üvegfalak és a homlokzati nyílászárók között, mivel nagyméretű nyílások lezárására és nyitására alkalmasak keskeny látszó profilvastagsággal a szárnyakon, és bár a profilok nem hőhídmentesítettek a hőszigetelő üveges változat jobb épületfizikai tulajdonságokkal bír. Ez az eltolható üvegfal típus egyebek mellett alkalmas belső tér elválasztására, erkélyek vagy teraszok lezárására, pergolák vagy üvegezett teraszfedések oldalfalaként egyaránt. Az ilyen és ehhez hasonló szerkezetekkel beépített helységek komfortját tovább növelhetjük különböző kiegészítőkkel, mint például vertikális árnyékoló vagy hősugárzó.

Eltévedt a fogalmak tengerében? Segítünk!

Telefon: +36 20 232 1507
E-mail: info@mobiluvegfalak.hu

Kiállítóterem: 2534 Tát, Fő út 120/B.
Nyitvatartás:
Hétfőtől péntekig 9:00 – 15:00
Előzetes egyeztetéssel nyitvatartási időn kívül is látogatható! Javasoljuk, hogy mindenképp foglaljon időpontot annak érdekében, hogy ne kelljen sorba állnia.

Hasznos

Általános Szerződési Feltételek

© 2023 mobilüvegfalak.hu – Minden jog fenntartva!